Hírek

Elérhetőségek

ÉRTESÍTÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

ÉRTESÍTÉS FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

 

 

Inárcs Nagyközség Önkormányzata kérvényezte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál Inárcs Nagyközség felvételét az országos szúnyoggyérítési programba. Ennek eredményeképp Inárcs Nagyközséget a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Hivatala monitoring területté nyilvánította, majd a szakértői vizsgálat eredménye alapján a szúnyoggyérítést indokoltnak találta.

 Ezúton értesítjük Inárcs Nagyközség lakosságát, hogy a szúnyoggyérítés iránti kérelmünk pozitív elbírálásban részesült, az Önkormányzat illetékességi területén, földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

 

A védekezés időpontja: 2019. július 18. napján napnyugta utáni órákban. 

Rossz idő esetén a védekezés 2019. július 19-20. napján ugyanebben az időben kerül elvégzésre.

Felhasználásra kerülő vegyszer megnevezése:

Földi irtás esetén: Deltasect 1,2 ULV

 

Mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy csökkenjen a szúnyogok száma, és sikeres legyen a központi szúnyoggyérítés. A szúnyogok élőhelyeinek jelentős része magántelkeken található. A ház körüli, vízzel teli vödrökben, esővíztározókban, hordókban, kaspókban ezerszámra fejlődhetnek szúnyogok. Öntsük ki, vagy fedjük le ezeket és máris sokat tettünk a szúnyogok ellen.

A ház körül javasolt teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy plakátot és egy tájékoztatót készített, amelyek az alábbi linkeken érhetők el: 

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/WN_lakossagi_tajekoztato/szunyog_plakat.html

https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/WN_lakossagi_tajekoztato/szunyog_tajekoztato.html

Részletező információk a gyérítéssel kapcsolatban itt olvashatók: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2019_gyik

 

Inárcs, 2019. július 11.

 

 

Tisztelettel:

                                                                       dr. Gál Imre László

polgármester