Hírek

Elérhetőségek

Járványügyi tájékoztatás Inárcs tekintetében

Járványügyi információk

 

Kedves Inárcsiak!

Novemberi hónapban az inárcsi lakosságot érintő koronavírus helyzet alakulása a következő:

November 1-től a mai napig mindösszesen 160 ember volt járványügyi megfigyelés vagy elkülönítés alatt, ebből 24 személy volt igazoltan koronavírus fertőzött.

A Széchenyi téri óvoda dolgozói és óvodásai, mint tünetmentes kontaktszemélyek, 2020. november 19. éjfélig járványügyi megfigyelés alatt álltak. Az intézmény bezárása összesen 12 dolgozót és 59 gyermeket érintett. A gyermekek közül egy fő volt igazoltan koronavírus fertőzött. A dolgozók közül időközben 3 főnél rendelték el a PCR tesztet, tünetek megjelenése miatt. Közülük egy fő már igazoltan fertőzött, egy fő tesztre vár, egy fő pedig a teszt eredményére.

A Tolnay Lajos Általános iskola 2.b osztályának tanulói, szintén kontaktkutatás alapján kerültek járványügyi megfigyelés alá, 2020.11.19. éjfélig. Összesen 24 gyermeket, 1 pedagógust, 3 pedagógiai asszisztenst, és 1 utazó gyógypedagógust vontak járványügyi megfigyelés alá, míg 1 fő igazoltan fertőzött tanuló került járványügyi elkülönítésre.

A mai napon, az Önkormányzatunkhoz beérkezett határozatok alapján, jelenleg 22 fő tartózkodik házi karanténban, ebből 9 személy igazoltan koronavírus fertőzött, azonban tudomásunk van olyan önkéntes karanténban lévő személyekről, akik tesztre, teszt eredményre várnak, vagy érintkeztek olyan személlyel, akinél felmerült a fertőzöttség gyanúja. 

Fentiekre tekintettel, a Képviselő-testülettel egyetértésben meghoztam a határozatot a Széchenyi téri játszótér bezárására vonatkozóan. A játszótér 2020.11.23-tól további intézkedésig zárva tart!

Információink alapján hétfőtől kezdődik a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók tesztelése!

Továbbra is arra kérem Önöket, hogy a járványügyi intézkedéseket tartsuk be, vigyázzunk egymásra!