Hírek

Elérhetőségek

Tájékoztató Inárcs közlekedési rendjéről

Az idei évben Inárcson több baleset is történt, melyeket követően lakossági megkeresések, javaslatok érkeztek a rendőrség és az önkormányzat felé a gépjárműforgalom korlátozására vonatkozóan.

A polgármesteri hivatal a fenti problémát orvosolni kívánja, így a közútkezelővel és a rendőrséggel is egyeztetett, ennek során több jelentős változást kezdeményezett, melyek a következők:

- Inárcson, az ősz folyamán megújult a Széchenyi István út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Pótharaszti út burkolata. Több helyen a közútkezelő „Megállni tilos!” jelzést helyezett el.

- A Bajcsy-Zsilinszky út és Fekiács utca kereszteződésénél az útburkolaton gyalogos forgalomra felhívó útburkolati jelzést festettek fel.

- A Bajcsy-Zsilinszky utca és a Lengyel Rezső utca kereszteződésénél STOP feliratot festenek fel, valamint két nagy méretű STOP táblát is kihelyeznek.

Inárcs nagyközség képviselő testülete kiemelt figyelmet fordít arra, hogy több védett gyalogos átkelőhely is létesüljön, ami sajnos igen hosszú folyamat.

❗A Fekiács József utcán való közlekedés kiemelten fontos a gyermekek biztonsága miatt.

A képviselő testület úgy határozott, hogy a Fekiács József utcát egyirányúsítja az Arany János utca felől a József utca felé. A fenti útszakaszon közlekedőknek kiemelt figyelmet kell fordítani a megváltozott KRESZ szabályokra, a gyerekekre, valamint kerékpáros forgalommal is számolni kell, mert a kerékpáros forgalom engedélyezésre került.

❗ A kihelyezett jelzőtáblákra kérjük fokozottan figyeljenek! A Petőfi Sándor utcában kialakított forgalmi rend egyelőre változatlan marad, azonban ha indokolttá válik, a Képviselő-testület dönthet annak felülvizsgálatáról.

Változás lesz még a Széchenyi István út és a Kakucsi út kereszteződésénél is, itt elsőbbségadás kötelező jelzés kerül kihelyezésre a Széchenyi István útról a Kakucsi útra, jobbra kis ívben kanyarodó forgalomnak. A fenti útszakaszokon „Forgalmi Rend változás” jelzés is kihelyezésre kerül.

A biztonságosabb közlekedés érdekében több fát és bokrot kivágtak, ritkítottak a jobb beláthatóság érdekében, valamint tükröket is kihelyeznek.

Figyelmeztető jelzést helyeztek el a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Széchenyi István út kereszteződésénél is az éles kanyar miatt. Itt még egy nagyméretű terelés jelzés is helyett kapott.

A Perényi köz egyirányú lesz a Honvéd utca felé. A Barizs köz továbbra is kétirányú utca marad, viszont a Bajcsy-Zsilinszky úti kereszteződéshez egy parabola tükör kerül majd.

A Bajcsy-Zsilinszky úton egy napelemes, sebességkorlátra figyelmeztető berendezést helyeznek el, melynek pontos helyéről a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel közösen állapodtunk meg. A napelemes, LED kijelzős berendezés az 50 km/h sebességkorlát túllépése esetén „50” „Lassíts!” feliratú szöveg felvillanásával hívja fel a közlekedők figyelmét a sebességkorlát betartására.

Kérünk mindenkit a KRESZ szabályok fokozott betartására, valamint a lakosság együttműködésére, hogy Inárcs nagyközség még élhetőbb és szebb legyen!